Блог

Алергичен ринит

Алергичният ринит е възпаление на носната лигавица, което се предизвиква от различни алергени. Основните симптоми на алергичен ринит са оток и запушване на носасърбеж в носа, дразнене в гърлото и твърдото небце, киханезасилена секреция от носа. Често алергичните симптоми могат да засегнат и очите: сърбежзачервяванесълзене. Тези прояви на алергичен ринит може да изглеждат незначителни, но той се лекува трудно, а лекарствата могат само да подобрят състоянието, но не и да го излекуват напълно. Постоянният дискомфорт и недостиг на въздух води до влошаване на общото здравословно състояние, повишена раздразнителност, прояви на умора, главоболие, нарушения на съня и дори депресия.


В зависимост от причината и продължителността на проявите на алергичен ринит, той може да бъде сезонен (обикновено свързан с цъфтящи растения) или целогодишен (предизвикан от алергени в постоянен контакт с тялото – частици домашен прах, домашни животни, пепел). При целогодишния ринит проявите са по-слабо изразени, но устойчиви и често водят до усложнения.

 

Най-добрият начин за лечение и предотвратяване на алергично заболяване е да се избегне контактът с алергени. В случай на алергичен ринит, когато провокиращи агенти са цветен прашец или предмети от бита е трудно да се предпазим от тях. Изходът е носната лигавица да бъде защитена директно от контакт с алергени чрез често промиване на носната кухина с помощта на спрей за нос.


Прилагането на ДЕЛМАР спомага за почистването на носа от алергени, отстранявайки ги механично, като така намалява продължителността на контакта им с лигавицата. По този начин ДЕЛМАР намалява алергичните реакции и възстановява свободното дишане през носа. Освен това, ДЕЛМАР помага да се поддържа нормалното бариерно свойство на носната лигавица. ДЕЛМАР може да се използва и при алергия при деца.


Като се има предвид, че при алергичен ринит често основен проблем е подуването на лигавицата и недостигът на въздух при дишане през носа, в дългосрочен план използването на съдосвиващи лекарства не се препоръчва. В този случай може да се използва ДЕЛМАР ХИПЕРТОНИК , съдържащ морска сол във висока концентрация, който намалява подуването на лигавицата на носа и количеството течност в нея чрез разлика в осмотичното налягане. 


ДЕЛМАР
  • намалява контакта с патогените и намалява проявите на инфекцията
  • почиства носната кухина от прекомерни секрети и възстановява свободното дишане през носа
  • овлажнява и спомага за поддържане на физиологичните защитни свойства на носната лигавица
  • микроелементите в състава на спрея подобряват ресничестата покривка на носната лигавица и осигуряват защита срещу проникване на патогени в нея

ДЕЛМАР ХИПЕРТОНИК
  • намалява контакта с патогените и намалява проявите на инфекцията
  • почиства носната кухина от прекомерни секрети и възстановява свободното дишане през носа
  • намалява отока на лигавицата на носа - намалява количеството течност в лигавицата поради разликата в осмотичното налягане

Купи онлайн


Контакт с нас
Телефон: +359 2 974 3709
E-mail: delmar@delmar.bg