Блог

Лечение на хремата при деца

Съществуват няколко вида ринит, които се различават по своя характер и съответно  изискват различни подходи за лечение.

 

Според  причината и механизма на възникване, ринитът е инфекциозен, алергичен или вазомоторен.

 

Инфекциозен ринит

Инфекциозният ринит или хремата е възпаление на носната лигавица под влиянието на бактерии или вируси. Обичайно той придружава всяка остра респираторна инфекция (ОРИ) или остра вирусна инфекция (ОВИ), причиняващи главоболие, повишена температура, обща слабост. Проявява се с признаци на възпаление на носната лигавица, повишена секреция от носа, кихане, затруднено дишане, дължащо се на оток на лигавицата.


Лечението на ринит при деца изисква:
- Премахване на патогените
- Намаляване на интоксикацията
- Почистване на носната кухина
- Премахване на отока
Употребата на  Делмар спрей за нос при инфекциозен ринит на първо място ще помогне за намаляване на броя на патогените, които попадат в носната лигавица, чрез механично промиване и почистване. Колкото по-малко микроорганизми има в носната кухина и колкото по-кратък е контактът им с лигавицата на носа, толкова по-лесно е да се справи организмът с инфекцията и по-лесно ще премине хремата, без да се стига до продължителен ринит. Делмар спрей за нос разрежда гъстия и обилен секрет и помага да се премахне от носната кухина, облекчавайки протичането на хремата при деца. Съставките на Делмар спомагат за възстановяване на нормалната защитна функция на носната лигавица, унищожават бактериите (антисептично действие) и участват в активирането на производството на специфични фактори на имунитета (лизозим, интерферон и имуноглобулини), както и в повишаване на нивото на носната мукозна защита.
При силно изразен оток на лигавицата Делмар Хипертоник, чрез съдържащата се в него морска сол във висока концентрация, намалява отока на лигавицата на носа и намалява количеството течност в тъканите на лигавицата чрез разлика в осмотичното налягане. Делмар Хипертоник съдържа повишена концентрация на морска сол (37 mg в 1 ml вода) и не трябва да се прилага на деца под 2 години!

Алергичен ринит

Алергичният ринит възниква в отговор на различни алергени. Алергените са чужди елементи, които предизвикват специфични реакции на непоносимост на организма. Към алергените спадат домашен прах, полени, храни, битова химия и др. Алергичният ринит се проявява със силно кихане, сърбеж в носа и затруднено дишане. Често се придружава и от алергични реакции на очите: появява се сърбеж, признаци на възпаление, зачервяване и болка.

 

Препоръки при лечение на алергичен ринит при деца:
- Избягване на контакт с алергени
- Прилагане на противоалергични медикаменти след консултация с лекар
- Почистване на носната кухина от прекомерни секрети
- Премахване на отока
  
Прилагането на Делмар при алергичен, както и при инфекциозен ринит, спомага за намаляване на продължителността на контакт на алергените с лигавицата чрез механично почистване. Делмар намалява степента на алергични реакции и проявата на хрема у детето. Чрез изчистването на носната кухина от прекомерни секрети Делмар възстановява свободното дишане през носа. Освен това, Делмар овлажнява и спомага за поддържането на физиологичните бариерни свойства на носната лигавица. При силно изразен оток на лигавицата Делмар Хипертоник, чрез съдържащата се в него морска сол във висока концентрация, намалява отока на лигавицата на носа и намалява количеството течност в тъканите на лигавицата чрез разлика в осмотичното налягане. Делмар Хипертоник съдържа висока концентрация на морска сол (37 mg в 1 ml вода) и не трябва да се прилага на деца под 2 години!

Вазомоторен ринит

Вазомоторният ринит се причинява от нарушена регулация на тонуса на кръвоносните съдове на носната лигавица. Причина могат да бъдат различни фактори: дългосрочна употреба на съдосвиващи капки, студ, влага, пушек и други компоненти, които могат да замърсят околната среда, както и силни миризми, емоционален стрес, прием на някои медикаменти, хормонални промени в организма и др. Проявява се със симптоми като запушване на носа, намалено обоняние, сухота в носа, продължителна хрема, придружена от общи симптоми като слабост, умора, главоболие, нарушен сън. Изразеното нарушение на дишането през носа води до влошаване на белодробната вентилация и забавено кръвообращение в мозъка и сърцето. Това от своя страна повишава функционалните разстройства на нервната система.

 

Как да лекуваме вазомоторния ринит при децата?
- Регулиране на съдовия тонус
- Почистване и овлажняване на носната кухина
- Премахване на отока
  
Употребата на  Делмар при вазомоторен ринит, намалява степента и продължителността на контакта на агресивните фактори на околната среда с носната лигавица посредством механично почистване. Почиствайки носната кухина, Делмар възстановява свободното дишане през носа и така се нормализира снабдяването на организма с кислород. Делмар допринася за физиологичното състояние на носната лигавица, стимулира произвеждането на секрет от чашовидните клетки и осигурява достатъчно овлажняване на входящия въздух. 
При силно изразен оток на лигавицата Делмар Хипертоник чрез съдържащата се в него морска сол във висока концентрация, намалява отока на лигавицата на носа и намалява количеството течност в тъканите на лигавицата чрез разлика в осмотичното налягане. Делмар Хипертоник съдържа висока концентрация на морска сол (37 mg в 1 ml вода) и не трябва да се прилага на деца под 2 години!


ДЕЛМАР
  • намалява контакта с патогените и намалява проявите на инфекцията
  • почиства носната кухина от прекомерни секрети и възстановява свободното дишане през носа
  • овлажнява и спомага за поддържане на физиологичните защитни свойства на носната лигавица
  • микроелементите в състава на спрея подобряват ресничестата покривка на носната лигавица и осигуряват защита срещу проникване на патогени в нея

ДЕЛМАР ХИПЕРТОНИК
  • намалява контакта с патогените и намалява проявите на инфекцията
  • почиства носната кухина от прекомерни секрети и възстановява свободното дишане през носа
  • намалява отока на лигавицата на носа - намалява количеството течност в лигавицата поради разликата в осмотичното налягане

Купи онлайн


Контакт с нас
Телефон: +359 2 974 3709
E-mail: delmar@delmar.bg