Блог

Профилактика на хремата при деца

За да се предпази детето от хрема, трябва да се разбере защо се появява тя и какво я провокира.
Практически почти всеки знае каква е причината за  хремата: респираторни патогени (в инфекциозния ринит), алергени (в алергичния ринит) и нарушение на регулацията на съдовия тонус (при вазомоторния ринит). Въпреки това, независимо от факта, че около нас има милиони различни причинители (вируси, бактерии, алергени), ние не се разболяваме постоянно. Това доказва наличието на друг фактор, който определя дали да се разболеем или не – това е защитната система на организма (имунитет). Съответно, ако искаме да сме здрави, трябва да намалим контакта с провокиращи фактори и да осигурим адекватна защита на нашето тяло.

 

Ограничаване излагането на патогени


Естествено, ние не може да живеем в съвременното общество без да напускаме дома си или постоянно да носим маска, за да се намали достъпът на инфекциозни агенти, замърсители на въздуха и прахови частици – т.е. да се елиминира напълно влиянието на околната среда върху организма е невъзможно и възниква въпросът как да се избегне хремата:

Първо:
• опитайте се да не бъдете в контакт с болни хора;
• ограничете посещенията на обществени места по време на периоди с висока честота на респираторни инфекции и периоди на епидемии;
• ограничете възможния контакт с явни или известни алергени (домашни любимци, избягване на излети сред природата в период на цъфтеж на растенията).

Второ:
• намалете продължителността на контакт на носната лигавица с причинителите на хремата, тъй като именно носът е "входната врата".

Ето защо е толкова важна редовната хигиена на носната кухина не само по време на заболяване, а и за превенция.

Хигиена на носа

Хигиената на носа включва редовното му почистване от натрупания секрет чрез промивки. За промиването на носа с профилактична и хигиенна цел (дори ако вече е започнала хремата) лекарите препоръчват използването на изотонични разтвори на морска вода като най-естествено и близко до физиологичната течност средство.

 

Изотоничният разтвор на морска вода под формата на спрей за нос Делмар ще Ви помогне ефективно да почистите носната кухина и да поддържате естественото физиологично състояние на лигавицата.

 

Редовната употреба на Делмар спрей за нос осигурява:
  • отстраняване от повърхността на носната лигавица на бактерии, вируси, алергени и други вредни вещества, попаднали с въздуха
  • нормализиране на защитната функция на лигавицата

За превенция, както и с хигиенна цел се препоръчва Делмар спрей за нос да се използва два пъти на ден:


СУТРИН, 

за да почистите носа от натрупаните през нощта частици и патогени и, за да се гарантира нормалното функциониране на носната лигавица през деня.

 

ВЕЧЕР 

или след като се приберете вкъщи, за да се отстранят всички агресивни фактори, попаднали през деня на лигавицата.

 

За да проникнат в здрав организъм на вредните микроорганизми им трябват  4-8 часа, така че е важно да ги отстраните механично от носната кухина и така да се възпрепятства развието на хремата.

 

Ако сте изложени на повишен риск от заразяване (напр. при контакт с болен човек) се препоръчва носът да се промива с Делмар спрей за нос толкова често, колкото е възможно.
Ако нашият организъм е достатъчно силен, за да се справи с негативното влияние на външната среда, никакви вируси и бактерии не могат да провокират заболяване.

 

Затова е необходимо съвсем малко усилие от наша страна:

- Правилен начин на живот
- Добро хранене
- Достатъчна физическа активност
- Редовни разходки на чист въздух
- Лична хигиена и чистота на помещенията, в които пребиваваме – включително чистота на въздуха


Купи онлайн


Контакт с нас
Телефон: +359 2 974 3709
E-mail: delmar@delmar.bg