Блог

Алергичен ринит
Алергичният ринит е възпаление на носната лигавица, което се предизвиква от различни алергени. Основните симптоми на алергичен ринит са оток и запушване на носасърбеж в носа, дразнене в гърлото и твърдото небце, киханезасилена секреция от носа.
Значение на свободното дишане през носа
Дишането е един от най-важните процеси, протичащи в нашето тяло. С помощта на дишането всяка клетка получава кислород, което е от съществено значение за метаболизма, функционирането и възстановяването на клетките и тъканите.  Човек може да живее без храна в продължение на един месец, без вода една седмица, без сън в продължение на няколко дни, но без кислород не може да оцелее и 5 минути. 
Лечение на хремата при деца
Съществуват няколко вида ринит, които се различават по своя характер и съответно изискват различни подходи за лечение. Според причината и механизма на възникване, ринитът е инфекциозен, алергичен или вазомоторен.
Особености на хремата при деца
Детският организъм се характеризира със свое специфично устройство, което се различава от това на възрастния организъм. Детето не е просто умалено копие на възрастния – при него физиологичните процеси протичат по различен начин и с различен интензитет. Детският организъм реагира силно на промяна на външните фактори и има намалена устойчивост на влиянието им.
Профилактика на хремата при деца
За да се предпази детето от хрема, трябва да се разбере защо се появява тя и какво я провокира. Практически почти всеки знае каква е причината за хремата: респираторни патогени, алергени и нарушение на регулацията на съдовия тонус . Въпреки това, независимо от факта, че около нас има милиони различни причинители, ние не се разболяваме постоянно.
Респираторни и вирусни инфекции, грип
Често хремата не се наблюдава като самостоятелно заболяване, а се явява като симптом на различни заболявания на дихателните пътища. Хрема се наблюдава при различни ОРЗ и ОРВИ.
Сухота на носната лигавица
В днешно време с развитието на технологиите и увеличаващото се замърсяване на околната среда и най-вече на въздуха все повече и повече хора чувстват в по-голяма или в по-малка степен сухота на носната лигавица. Най-често тя се проявява с чувство на дискомфорт в носа, парене, сърбеж, запушване и може да бъде придружена от образуване на корички, които възпрепятстват свободното дишане и дори могат да наранят лигавицата.
Терапия на ринитите и синузитите
Хремата или "ринит" (Ринос - нос, ит - възпаление т.е. - възпаление на носната лигавица) се появява в отговор на агресивното влияние на околната среда: алергени, замърсяване на въздуха, причинители на респираторни инфекции. При хрема един от основните симптоми е нарушение на свободното дишане през носа. Когато носът е запушен, човек започва да диша през устата.
Хрема при бременни жени и жени, които кърмят
Бременността е важен етап от живота на жената, през който здравето на растящия в нея плод става приоритет пред нейното собствено здраве. По време на вътреутробното развитие фетусът е най-уязвим на външни влияния, които включват както промените в здравословното състояние на майката, така и лекарствата, които тя приема. Поради това всеки новопоявил се симптом по време на бременността изисква специално внимание.
Контакт с нас
Телефон: +359 2 974 3709
E-mail: delmar@delmar.bg