Често хремата не се наблюдава като самостоятелно заболяване, а се явява като симптом на различни заболявания на дихателните пътища. Хрема се наблюдава при различни ОРЗ и ОРВИ.

ОРЗ – острите респираторни заболявания са най-често срещаните инфекциозни заболявания.
ОРВИ – са група от заболявания, които се причиняват от респираторни вируси – грипни вируси, параинфлуенца, риновируси, респираторно-синцитиални вируси и аденовируси.

Въпреки факта, че причинителите на ОРВИ са много, най-добре познатият причинител, разбира се е грипният вирус. Той често води до сериозни усложнения като пневмония, бронхит, отит, синузит и дори увреждане на сърцето и менингит. Всички други вируси също не са безобидни. Аденовирусите, например, също са причина за тежки състояния.

На фона на ОРВИ може да се влошат и други съпътстващи заболявания. Такива разнообразни и тежки усложнения възникват, тъй като вирусите имат „цитопатичен ефект“ – унищожават клетките. Унищожаването на клетките на носната лигавица създава условия за последваща вторична бактериална инфекция. Тъй като едни от първите клетки, които попадат в контакт с респираторните вируси са клетките на носната лигавица, именно те търпят най-силно увреждане. Така при нарушена защитна функция на лигавицата се появяват оток и възпаление. Ето защо при лечение на ОРВИ е много важно да се защити лигавицата на носа, намалявайки възможността на вируса да контактува с нея, и да не се допуска по-нататъшното проникване на вируса в организма. Един от най-добрите варианти за справяне с тази задача е промиването на носа със солен разтвор.

Използването на ДЕЛМАР при ОРВИ и ОРЗ помага да се намали количеството на вирусните частици, които могат да попаднат в носната лигавица, чрез механично  измиване и пречистване. Колкото по-малко вирусни частици има в носната кухина и колкото по-кратка е продължителността на контакта, толкова по-малка ще бъде вредата върху носната лигавица и по-леко и бързо ще протече хремата. ДЕЛМАР разрежда гъстата и обилна слуз и помага за нейното премахване от носната кухина, което улеснява дишането през носа. Микроелементите в състава на ДЕЛМАР

  1. помагат за защитата на лигавицата от проникването на вирусни частици,
  2. спомагат за възстановяването на нормалната й защитна функция,
  3. участват в унищожаването на вирусите (предоставят антисептичен ефект),
  4. допринасят за образуването на специфични фактори на имунитета (лизозим, интерферон и имуноглобулини),
  5. повишават нивото на имунната защита на носната лигавица.

При силно изразен оток на лигавицата Делмар Хипертоник, чрез съдържащата се в него морска сол във висока концентрация

  • намалява отока,
  • намалява количеството течност в тъканта на лигавицата чрез разлика в осмотичното налягане.

Делмар и Делмар Хипертоник могат да бъдат използвани съвместно с други лекарства за лечение на ОРВИ и ОРЗ. Те са удобни и лесни за използване, не изискват специални приспособления, могат да се използват при всякакви условия, дори и извън дома при необходимост. Делмар и Делмар Хипертоник ще Ви помогнат

  • Бързо да се справите с вирусите и възпалението!
  • Да забравите за хремата!
  • Да върнете свободата на Вашето дишане!

ДЕЛМАР

Като се има предвид, че при хрема често основен проблем е подуването на лигавицата и недостиг на въздух при дишане през носа, в дългосрочен план използването на съдосвиващи лекарства не се препоръчва. ДЕЛМАР ХИПЕРТОНИК, чрез съдържащата се в него морска сол във висока концентрация, намалява подуването на лигавицата на носа чрез намаляване на количеството течност в тъканите на лигавицата чрез разлика в осмотичното налягане.

ДЕЛМАР ХИПЕРТОНИК

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]